nedumerire

Ca orice copil, cred, am gasit de-a lungul timpului multe calitati la parintii mei. Si am incercat sa la copiez. Cu unele mi-a iesit, cu altele nu. Deh, suntem atat de diferiti.

Unul dintre lucrurile pe care le apreciez cel mai mult la mama este acela ca incearca sa fie corecta. Nu intotdeauna ii iese, dar ea se straduieste. Cam asa si eu. Incerc.

Simt zilele astea ca fiind extrem de obositoare. E un balamuc total in jurul meu, in jurul nostru.  Si totusi, in tot acest balamuc, e ceva ce-mi atrage atentia in mod deosebit. Scandalul legat de doctorul Burnei. Am ales sa nu scriu atunci cand scandalul era in plina desfasurare, tocmai pentru cat mai multa obiectivitate.

Comparat cu teribilul doctor nazist, este foarte clar ca trece printr-o perioada extrem de complicata a vietii. Sa-mi mai dau si eu cu parerea mi se pare si deplasat si inutil. Atat s-a scris si s-a vorbit !!!

Care mai de care. Il judeca pacientii, colegii, jurnalistii, politicienii. Il judeca toata lumea. Unii jura ca au acest drept, altii nici macar nu-si pun problema.

Daca-i asculti, nu stii cui sa dai dreptate si asa cum se intampla intotdeauna, adevarul este pe undeva pe la mijloc.

Eu o sa-i las pe cei care sunt in masura sa-l judece pe doctoral Burnei. Nu sunt doctor si nu stiu exact cu ce se “mananca” problema. In schimb am o calitate care-mi da dreptul sa scriu vreo cateva randuri.

Aceea de parinte.

Mai oameni buni, ce parinte e ala care-si opereaza copilul la un anume doctor, fie el si o somitate in domeniu, vede ca odrasla nu e ok dupa prima operatie, dar revine sa o faca si pe a doua si pe a treia si pe a patra si pe a …unsprezecea la acelasi doctor ?

Ce fel de parinte e ala care dupa ce vede  halul in care a ajuns copilul, tace ? Ani la rand. Si brusc isi aduce aminte. Eu nu inteleg. As fi urlat din toti rarunchii. As fi murit cu el de gat pentru copilul meu.

Ce fel de parinte e ala care afla ca propriul copil trebuie operat si nu intreaba si el in dreapta si-n stanga,nu se documenteaza? In asemenea cazuri nu te duci la un singur medic. Fie el si profesorul Burnei.

In cazuri extreme nici rugaciunile nu le adresezi doar lui Dumnezeu, ii mai bagi in “discutie” si pe Sf. Petru, Sf. Parascheva sau Maica Domnului. Just in case.

Mie asta nu prea-mi iese la socoteala.