Putin cate putin …


Am scris articolul a doua zi dupa accidentul nefericit al lui Gabriel Cotabita, dar n-am putut sa-l public. Acum Gabi e bine, vad articolul cu alti ochi si mi se pare ca merita citit. Sunt curioasa daca si voua vi se pare la fel.

______________________________________________________________________picaturi

Citind  “Moartea vine cantand sau drama nestiuta a unei morti anuntate”, un articol scris de Lucian Avramescu, un scriitor extrem de talentat, care mie-mi place mult (ca scriitor), am ramas  cu ochii dusi intr-un nicaieri.

“Nu mori din atat, nu cazi lat din atat, nu te lasi resuscitat pentru ca o piesa a fost, e posibil, nedreptatita.”. asta e paragraful care m-a pus pe ganduri. In princiupiu, sunt extrem de putine lucrurile de la care constientizam ca se moare. In realitate, se moare cate putin, de la orice. De la fiecare lacrima, de la fiecare oftat, de la fiecare moment de manie, venite peste alte lacrimi, oftaturi sau manii de la care am murit putin ieri, alaltaieri, acum o luna sau un an. Nu ne dam seama la timp de cat de mult gresim dramatizand viata mai mult decat este deja. Si este suficient. Nu ne dam seama la timp de lucrurile importante. Niciunul dintre noi. Niciodata. Sau poate atunci cand este, aproape, prea tarziu.

Ne trezim ca murim intr-o zi dintr-o prostie, dintr-un lucru banal din care, teoretic, nu se moare. Si nu ne dam seama cate alte lucruri banale, ne-au adus pas cu pas catre final.

In fiecare zi murim cate un pic din cauza unor lucruri din care nu se moare.